Skład:
dehydratyzowany indyk (28 %)świeże mięso z kurczaka (26 %)żółty groch (16 %)tłuszcz drobiowy (konserwowany mieszanką tokoferoli, 13 %)ciecierzyca (6 %)olej z łososia (2 %)hydrolizowana wątróbka z kurczaka (2 %)drożdże browarniane (2 %)suszone jabłka (2 %)siemię lniane (1,5 %)suszony rumianek (0,5 %)minerałysuszony rokitnik (0,3 %)suszona żurawina (0,2 %)glukozamina (0,025 %)siarczan chondroityny (0,018 %)fruktooligosacharydy (0,015 %)mannanooligosacharydy (0,015 %)Jukka Mojave (0,008 %)Lactobacillus acidophilus HA – 122 inaktywowane (15×109 komórek/kg)
Skład analityczny:
białko surowe 34%tłuszcz surowy 18%wilgotność 10%popiół surowy 7,2%włókno surowe 1,0%wapń 1,2%fosfor 0,9%sód 0,4%magnez 0,08%
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
witamina A (3a672a) 20 000 j.m, witamina D3 (E671) 800 j.m,
witamina E (3a700) 600 mg, witamina C (3a312) 300 mg, tauryna (3a370) 2 500 mg, L-karnityna
(3a910) 100 mg, chlorek choliny (3a890) 2 500 mg, biotyna (3a880) 2 mg, witamina B1 (3a821) 10 mg,
witamina B2 12 mg, niacynamid (3a315) 50 mg, D-pantotenian wapnia (3a841) 40 mg, witamina B6
(3a831) 10 mg, kwas foliowy (3a316) 2 mg, witamina B12 0,04 mg, cynk (3b606) 120 mg, żelazo
(3b106) 45 mg, mangan (3b504) 55 mg, jodek potasu (3b201) 4 mg, miedź (3b406) 10 mg, selen
(3b8.10) 0,2 mg, L-metionina (3c305) 2 000 mg.
Wartość energetyczna:
4 000 kcal/kg.
Zawiera naturalne przeciwutleniacze zatwierdzone przez UE: ekstrakty tokoferolu z olejów roślinnych
(1b306), palmitynian askorbylu (1b304) i ekstrakt z rozmarynu.