Skład:
drożdże piwne, serwatka, sacharoza.
Składniki analityczne:
białko surowe (Metoda Kjeldahla) 90 g, włókno surowe 0,3 g, oleje i tłuszcze surowe 9 g, popiół surowy 34 g, kwas asparaginowy 4,3 g, treonina 2,1 g, seryna 2,4 g, kwas glutaminowy 7,2 g, prolina 2,6 g, glicyna 2,1 g, alanina 2,9 g, walina 2,5 g, izoleucyna 2 g, leucyna 3,1 g, tyrozyna 1,3 g, fenyloalanina 2 g, histydyna 1,1 g, lizyna 2,9 g, arginina 2,3 g, cystyna 0,6 g, metionina 0,6 g, tryptofan 0,5 g, witamina B1 2,9 mg, witamina B2 0,6 mg
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
biotyna – 200 000 mcg, przeciwutleniacze.