Skład:
drożdże piwne, sacharoza, serwatka, fosforan dwuwapniowy.
Składniki analityczne:
białko surowe (Metoda Kjeldahla) 210 g, włókno surowe 0,7 g, oleje i tłuszcze surowe 12 g, popiół surowy 200 g, wapń 12 g, fosfor 12 g, kwas asparaginowy 11,8 g, treonina 5,8 g, seryna 6,5 g, kwas glutaminowy 19,4 g, prolina 7 g, glicyna 5,7 g, alanina 7,9 g, walina 6,9 g, izoleucyna 5,4 g, leucyna 8,3 g, tyrozyna 3,7 g, fenyloalanina 5,4 g, histydyna 3,1 g, lizyna 8 g, arginina 6,3 g, cystyna 1,6 g, metionina 1,8 g, tryptofan 1,5 g
Dodatki na 1 kg:
Lecytyna – 50000 mg;
Dodatki dietetyczne na 1 kg:
witamina A (3a672a) 400 000 j.m., witamina D3 (3a671) 10 000 j.m., witamina E 2000 mg, biotyna 20 000 mcg.
Przeciwutleniacze.