Skład: 53 % kurczak (33 % mięso, 12 % wątroba, 8 % serca), 28,6 % bulion, 15 % cielęcina (7 % mięso, 3 % płuca, 3 % wątroba, 2 % tchawice), 2 % polskie jabłka, 1 % minerały, 0,2 % olej z łososia, 0,1 % suszone drożdże piwne, 0,1 % kolendra.
Składniki analityczne: białko surowe 10,4 %, włókno surowe 1,6 %, tłuszcz surowy 7,9 %, popiół surowy 3,2 %, wilgotność 76,2 %, wapń 0,45 %, fosfor 0,36 %.
Dodatki: (jm) witamina A: 2670, witamina D: 290; (mg/g): witamina E: 50, jednowodny siarczan cynku: 42, tauryna: 2400.
Energia metaboliczna (kcal/100 g): 106