Skład:
Mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego (88% w filecikach, w tym 40,6% kurczaka, 4% szynki), produkty pochodzenia roślinnego (0,4% inuliny), oleje i tłuszcze, substancje mineralne, cukry, zioła (0,1% rozmaryn).
Składniki analityczne:
białko surowe 9,0 %, oleje i tłuszcze surowe 4,5 %, popiół surowy 2,5 %, włókno surowe 0,4 %, wapń 0,28 %, kwasy tłuszczowe Omega 3 0,15 %, kwasy tłuszczowe Omega 6 1,00, wilgotność 81,0 %.
Zawartość dodatków żywieniowych na 1 kg:
witamina D3 100 j.m., witamina E 50 mg, cynk (jako jednowodny siarczan cynku) 20 mg, miedź (jako pięciowodny siarczan miedzi (II))1,6 mg, mangan (jako tlenek manganu (II)) 3,7 mg, jod (bezwodny jodan wapnia) 1,3 mg. j.m. = jednostka międzynarodowa