Skład: suszony kurczak (33%), ryż, skrobia ziemniaczana, suszona dynia (5%), olej rybny (ze śledzia), tłuszcz drobiowy, hydrolizowana wątroba kurczaka (3%), korzeń cykorii (źródło inuliny i FOS) (1%), babka płesznik (1%), węglan wapnia, węglan potasu, wyselekcjonowany kompleks drożdży inaktywowanych (Saccharomyces cerevisiae, Cyberlindnera jadinii, źródło MOS i β-glukanów) (0,50%), ksylooligosacharydy (XOS) (0,3%), chlorek sodu, suszone sproszkowane rośliny (skórka granatu (Punica granatum); guma arabska (z kory Acacia arabica); kora kutaj (Holarrhena antidysenterica); zielona chireta (Andrographis paniculata); owoc drzewa orzechowego Bedda (Terminalia bellerica)) (0,10%), sok z juki. Wysokostrawne składniki: suszony kurczak, hydrolizowana wątroba kurczaka, ryż, skrobia ziemniaczana, tłuszcz drobiowy, olej rybny (ze śledzia).
Dodatki na 1kg - Dodatki odżywcze: 3a672a Witamina A 24.000 IU; 3a671 Witamina D3 1.320 IU; 3a700 Witamina E 720mg; 3a820 Witamina B1 9,60mg; 3a825ii Witamina B2 60mg; 3a831 Witamina B6 60mg; Witamina B12 0,12mg; 3a315 Niacynamid 168mg; 3a880 Biotyna 9,60mg; 3a316 Kwas foliowy 2,40mg; 3a841 D-pantotenian wapnia 60mg; 3a300 Witamina C 180mg; 3a160(a) Beta-karoten 60mg; 3a890 Chlorek choliny 2.500mg; 3b6.10 Cynk (chelat cynku z hydroksyanalogiem metioniny) 120mg; 3b5.10 Mangan (chelat manganu z hydroksyanalogiem metioniny) 30mg; 3b106 Żelazo (chelat żelaza (II) z hydratami aminokwasów) 120mg; 3b4.10 Miedź (chelat miedzi z hydroksyanalogiem metioniny) 12mg; 3b8.12 Selen (Drożdże selenizowane Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3399, inaktywowane) 0,50mg; ; 3c301 DL-metionina 3.000mg; 3a370 Tauryna 1.000mg; 3a910 L-karnityna 500mg. Przeciwutleniacz: 1b306(i) ekstrakt tokoferolu z oleju roślinnego 150mg.
Składniki analityczne: Wilgotność 9,00%; Białko surowe 25,00%; Tłuszcz surowy 9,00%; Włókno surowe 1,40%; Popiół surowy 8,00%; Wapń 1,20%; Fosfor 0,90%; Sód 0,50%; Potas 0,80%; Magnez 0,10%; Chlorek 0,60%, Omega-6 1,80%; Omega-3 0,60%; DHA 0,20%; EPA 0,15%. Energia metaboliczna (CEN): 3.535 kcal/kg; 14,85 MJ/kg, z czego 28% z białka i 22% z tłuszczu. Białko pochodzenia zwierzęcego: 93%.