Spirulina (Arthrospira platensis) to sinice (cyjanobakterie) z rodzaju Arthrospira. Spirulina zawiera witaminy A, C, D, E, K oraz z grupy B, a także składniki mineralne. To bardzo bogate źródło białka, ponieważ w suchej masie znajduję się ponad 60% tego składnika. Jest źródłem kwasu y-linolenowego (GLA), który jest wysoce odżywczy dla mózgu i wspomaga pracę mięśnia sercowego. Jest łatwo strawna, a wszystkie zawarte w niej witaminy i składniki mineralne są dobrze przyswajalne przez zwierzęta. Wielkocząsteczkowe polisacharydy, których dostarcza spirulina, wzmacniają system immunologiczny. W związku z tak bogatym i wyjątkowym składem, niespotykanym w innych produktach, nazywana jest „super pokarmem”.
Spirulina (Arthrospira platensis) to sinice (cyjanobakterie) z rodzaju Arthrospira. Spirulina zawiera witaminy A, C, D, E, K oraz z grupy B, a także składniki mineralne. To bardzo bogate źródło białka, ponieważ w suchej masie znajduję się ponad 60% tego składnika. Jest źródłem kwasu y-linolenowego (GLA), który jest wysoce odżywczy dla mózgu i wspomaga pracę mięśnia sercowego. Jest łatwo strawna, a wszystkie zawarte w niej witaminy i składniki mineralne są dobrze przyswajalne przez zwierzęta. Wielkocząsteczkowe polisacharydy, których dostarcza spirulina, wzmacniają system immunologiczny. W związku z tak bogatym i wyjątkowym składem, niespotykanym w innych produktach, nazywana jest „super pokarmem”.